شهروندی هلند، تابعیت ۲ گانه هلند

شهروندی هلند

مهاجرانی که چند سال است که در هلند زندگی می کنند ممکن است واجد شرایط درخواست تابعیت یا شهروندی هلند (Nederlandse nationiteit) باشند.

شهروندی هلند

نحوه اخذ تابعیت هلند

سه راه برای به دست آوردن تابعیت هلند وجود دارد:

  1. با استفاده از قبول تابعیت (naturalisatie)

شما برای یک دوره پنج ساله بدون وقفه در هلند (یا کارائیب هلند) زندگی کرده اید و با شرایط دیگری را که در ذیل به آن ها اشاره شده است مطابقت دارید.

  1. با استفاده از روش گزینه (optieprocedure)

اگر از بدو تولد یا اوایل کودکی به طور مداوم در هلند زندگی کرده اید، یا شرایط دیگری را که واجد شرایط اعمال روش optieprocedure هستند، برآورده کرده اید.

  1. براساس قانون تولد یا روابط خانوادگی (Van rechtswege)

اگر شما از یک پدر یا مادر هلندی متولد شده اید، یا اگر پدر هلندی شما پدر بودن را تصدیق کند یا اگر شما توسط والدین هلندیتان به فرزندخواندگی پذیرفته شده اید، می توانید طبق قوانین شهروندی هلند درخواست تابعیت هلند را بدهید.

تابعیت هلند

تابعیت هلند با استفاده از قبول تابعیت (naturalisatie)

naturalisatie راهی است برای اخذ تابعیت هلند با استفاده از یک فرآیند درخواست که تقریباً یک سال طول می کشد. این روش متداول ترین روش مهاجران برای اخذ تابعیت کشور هلند است.

الزامات مربوط به تابعیت هلند با naturalisatie:

برای واجد شرایط بودن برای اخذ شهروندی هلند با استفاده از روش naturalisatie باید این شرایط را رعایت کنید:

  • بیش از 18 سال سن داشته باشید.
  • برای یک دوره 5 ساله بدون وقفه به طور قانونی در هلند یا کارائیب هلند (بونیر، سنت یوستاتیوس، صبا، آروبا، کوراسائو یا سنت مارتین) زندگی کرده باشید (برخی موارد استثنائاتی وجود دارد، به شرح زیر مراجعه کنید).
  • اجازه اقامت معتبر هلندی یا مجوز معتبر اقامت را برای اهداف غیر موقتی و ادامه دار داشته باشید.
  • بتوانید هلندی صحبت کنید، بخوانید، بنویسید و بفهمید. برای اثبات این امر، شما باید امتحان ادغام مدنی هلند را در سطح A-2 گذرانده باشید. استثنائات این شرط در صورتی امکان پذیر است که قبلاً یک مدرک معادل مانند آزمون دولتی NT2 دریافت کرده باشید.
  • در چهار سال گذشته حکم زندان، انجمن آموزشی یا جریمه 810 یورو یا بیشتر از آن دریافت نکرده باشید.
  • مایل باشید که تابعیت فعلی خود را رها کنید البته در این خصوص استثنائاتی وجود دارد(به بخش شهروندی دوگانه هلند مراجعه کنید). اگر این کار را نکنید، ممکن است تابعیت جدید هلند لغو شود.
  • شما باید در یک مراسم شهروندی شرکت کنید و در آن باید بیعت خود با هلند را اعلام کنید.

مردم هلند

استثنائات شرط حضور پنج ساله (در موارد زیر برای دریافت شهروندی هلند نیازی به 5 سال حضور مداوم در این کشور نیست)

در مورد نیاز 5 ساله اقامت در هلند برای روش naturalisatie  موارد استثنائی نیز وجود دارد. اگر یکی از موارد زیر اعمال شود، لازم نیست برای یک دوره 5 ساله مداوم در هلند زندگی کرده باشید:

  • شما با یک شهروند هلندی ازدواج کرده اید و حداقل به مدت سه سال بطور مداوم در هلند یا خارج از کشور با یکدیگر زندگی کرده اید. این استثنا برای پارتنر های مجرد نیز ممکن است.
  • شما به طور رسمی بی تابعیت هستید و به مدت سه سال یا بیشتر به طور قانونی در هلند زندگی کرده اید.
  • شما با اجازه اقامت معتبر به مدت 10 سال در هلند زندگی کرده اید که دو سال گذشته آن به طور مداوم بوده است.
  • شما قبلاً تابعیت هلند را در اختیار داشته اید.

مدارک مورد نیاز برای درخواست تابعیت هلند

  • اسنادی که بعد از تهیه آن ها می توانید تقاضای تابعیت هلند را ارائه دهید عبارتند از:
  • سند مسافرتی معتبر شما مانند پاسپورت (گذرنامه)
  • اجازه اقامت معتبر شما
  • شناسنامه. این سند ممکن است نیاز به اعتبار قانونی داشته باشد یا دارای یک تمبر آپوستیل باشد. اگر گواهی به زبان هلندی، انگلیسی، فرانسوی یا آلمانی نباشد، به ترجمه نیاز دارد.
  • گواهینامه آزمون ادغام مدنی یا مدرک دیگر مانند NT2 (همان طور که در بالا ذکر شد).
  • بسته به وضعیت شما ممکن است برخی از اسناد اضافی نیز مورد نیاز باشد.

مردم هلند

تابعیت دوگانه هلند

هنگام به دست آوردن تابعیت هلندی، افراد بین المللی اغلب مجبورند از تابعیت (های) اصلی خود (پس از انجام کار) خودداری کنند، چرا که در بسیاری موارد، هلند اجازه شهروندی دوگانه هلند را نمی دهد. با این وجود، استثناهایی در این قانون وجود دارد که در آن داشتن تابعیت دوگانه هلند امکان پذیر است.

مواردی که تابعیت هلند با تابعیت دوگانه امکان پذیر می باشد:

اگر موارد زیر اعمال شود نیازی به تسلیم شدن از شهروندی فعلی خود ندارید:

  • اگر با یک شهروند هلندی ازدواج کرده اید یا یک شریک زندگی هلندی دارید.
  • اگر کشور مبدأ شما اجازه ندهد تابعیت خود را لغو کنید.
  • اگر کشور مبدأ شما قوانینی دارد که باعث می شود شما به طور خودکار تابعیت فعلی خود را هنگام به دست آوردن تابعیت هلند از دست بدهید (طبق الزامات هلندی شما می توانید تابعیت خود را فقط پس از به دست آوردن تابعیت هلند لغو کنید).
  • اگر رسماً به عنوان پناهنده شناخته شوید.
  • اگر مجبور شوید مبلغ بسیار زیادی را به مقامات کشور مبدا خود بپردازید تا شهروندی خود را نفی کنید (اثبات الزامی است).
  • اگر در کشور مبداء خود حق خاصی مانند حقوق وراثت را از دست بدهید (اثبات الزامی است).
  • اگر قبل از مجاز به انصراف از تابعیت خود، باید خدمت سربازی خود را تکمیل یا خریداری کنید (اثبات الزامی است).
  • اگر در هلند یا کارائیب هلند به دنیا آمده اید و هنوز در آنجا زندگی می کنید و متقاضی تابعیت هلند هستید.
  • اگر برقراری تماس با مقامات کشور مبدأ شما امکان پذیر نیست.
  • اگر به دلایل خاص و قابل ارزیابی اعتراض دارید که از ملیت خود صرف نظر کنید.
  • اگر کشور مبدأ شما توسط هلند به رسمیت شناخته نشود.

اگر یکی از موارد فوق در مورد شما صدق می کند، ضروری است هنگام ارسال درخواست خود، آن را اعلام کنید چراکه بعد از دریافت شهروندی هلند، ادعای یکی از این استثناها ممکن نیست. اگر هیچ یک از مقولات ذکر شده برای شما صدق نکند، پس از اخذ تابعیت هلند، ملزم به تسلیم تابعیت فعلی خود خواهید شد و باید اعلامیه ای را امضا کنید که موافقت می کنید تابعیت فعلی خود را کنار بگذارید.

 

توسط | ۱۳۹۸-۸-۱۹ ۱۳:۵۷:۱۰ +۰۰:۰۰ ۱۸ام آبان, ۱۳۹۸|کشور هلند|بدون دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید