همه چیز درباره ویزای شینگن (معرفی، شرایط، هزینه و…)

ویزای شینگن چیست؟

شما با داشتن ویزای شینگن، به راحتی می توانید به 26 کشور اروپایی عضو شینگن سفر کنید. هیچ تفاوتی نمی کند که شما از کدام کشور عضو شینگن وارد منطقه شینگن شده اید، چراکه کل منطقه شینگن، دارای مرزهای باز و آزاد برای همه افرادی است که در آن زندگی یا به آن سفر می کنند. شما می توانید یک برنامه سفر بسیار خوب داشته باشید. مثلا از کشور ایتالیا وارد منطقه شینگن شوید، سپس به کشور اتریش سفر کنید و پس از آن، از کشور آلمان به کشور خود بازگردید!

با goldeninvest همراه باشید تا در این جا همه چیزهایی که برای حرکت به سمت اروپا و منطقه شینگن باید بدانید را به شما توضیح دهیم.

وکیل مهاجرتی

کشورهایی که هم اکنون عضو شینگن هستند کدامند؟

  • اتریش
  • بلژیک
  • جمهوری چک
  • دانمارک
  • استونی
  • فنلاند
  • فرانسه
  • آلمان
  • یونان
  • مجارستان
  • ایسلند
  • ایتالیا
  • لتونی
  • لیتوانی
  • لوکزامبورگ
  • مالت
  • هلند
  • نروژ
  • لهستان
  • کشور پرتغال
  • اسلواکی
  • اسلوونی
  • اسپانیا
  • سوئد
  • سوئیس
  • لیختن اشتاین

تنها 6 کشور از اتحادیه اروپا وجود دارد که عضو پیمان شینگن (منطقه شینگن) نیستند: بلغارستان، کرواسی، قبرس، ایرلند، رومانی و انگلستان. شهروندان این کشورها برای سفر به منطقه شینگن تا 90 روز در یک دوره 180 روزه نیازی به ویزای شینگن ندارند.

چه کسی به ویزای شینگن نیاز دارد؟

یکی از مهم ترین سوالاتی است که باید از خودتان بپرسید این است که آیا شما برای این که آزادانه در سراسر منطقه شینگن سفر کنید به ویزای شینگن نیاز دارید؟ الزامات ویزای شینگن عمدتا بر اساس شهروندی و یا محل اقامت افراد است.

برای شهروندان برخی از کشورها که بخشی از پیمان شینگن نیستند، هنوز نیازی به ویزا برای ورود به منطقه شینگن وجود ندارد. اما برای بسیاری دیگر، ویزای شینگن مورد نیاز است.

شهروندان کشورهای زیر در حال حاضر مجبور به داشتن ویزای شینگن برای عبور از مرزهای شینگن وورود به منطقه شینگن هستند:

  • افغانستان
  • الجزایر
  • آنگولا
  • ارمنستان
  • آذربایجان
  • بحرین
  • بنگلادش
  • بلاروس
  • بلیز
  • بنین
  • بوتان
  • بولیوی
  • بوتسوانا
  • بورکینافاسو
  • برمه / میانمار
  • بوروندی
  • کامبوج
  • کامرون
  • کیپ ورد
  • جمهوری آفریقای مرکزی
  • چاد
  • چين
  • کومور
  • کنگو
  • ساحل عاج
  • کوبا
  • جمهوری دموکراتیک کنگو
  • جیبوتی
  • جمهوری دومینیکن
  • اکوادور
  • مصر
  • گینه استوایی
  • اریتره
  • اتیوپی
  • فیجی
  • گابن
  • گامبیا
  • غنا
  • گینه
  • گینه بیسائو
  • گایانا
  • هائیتی
  • هندوستان
  • اندونزی
  • ایران
  • عراق
  • جامائیکا
  • اردن
  • قزاقستان
  • کنیا
  • کویت
  • قرقیزستان
  • لائوس
  • لبنان
  • لسوتو
  • لیبریا
  • لیبی
  • ماداگاسکار
  • مالاوی
  • مالدیو
  • مالزی
  • موریتانی
  • مغولستان
  • مراکش
  • موزامبیک
  • نامیبیا
  • نائورو
  • نپال
  • نیجر
  • نیجریه
  • کره شمالی
  • عمان
  • پاکستان
  • پاپوآ گینه نو
  • فیلیپین
  • قطر
  • روسیه
  • رواندا
  • سائوتومه و پرینسیپ
  • عربستان سعودی
  • سنگال
  • سیرا لئون
  • سومالی
  • آفریقای جنوبی
  • سودان جنوبی
  • سری لانکا
  • سودان
  • سورینام
  • سوازیلند
  • سوریه
  • تاجیکستان
  • تانزانیا
  • تایلند
  • رفتن
  • تونس
  • بوقلمون
  • ترکمنستان
  • اوگاندا
  • ازبکستان
  • ویتنام
  • یمن
  • زامبیا
  • زیمبابوه

شهروندان کشورهای زیر در حال حاضر برای عبور از مرز شینگن، نیازی به دریافت ویزای شینگن ندارند:

  • آلبانی
  • آندورا
  • آنتیگوا و باربودا
  • آرژانتین
  • استرالیا
  • باهاما
  • باربادوس
  • بوسنی و هرزگوین
  • برزیل
  • برونئی دارالسلام
  • کانادا
  • شیلی
  • کلمبیا
  • کاستاریکا
  • دومینیکا
  • السالوادور
  • جورجیا
  • گرانادا
  • گواتمالا
  • مقدس (ایالت واتیکان)
  • هندوراس
  • اسرائيل
  • ژاپن
  • کیریباتی
  • مقدونیه (یمن)
  • مالزی
  • جزایر مارشال
  • موریس
  • مکزیک
  • میکرونزی
  • مولداوی
  • موناکو
  • مونته نگرو
  • نیوزلند
  • نیکاراگوئه
  • پالائو
  • پاناما
  • پاراگوئه
  • پرو
  • ساموآ
  • سان مارینو
  • سیشل
  • صربستان
  • سنگاپور
  • جزایر سلیمان
  • کره جنوبی
  • سنت کیتس و نویس
  • سنت لوسیا
  • سنت وینسنت و گرنادین
  • تیمور لست
  • تونگا
  • ترینیداد و توباگو
  • توووالو
  • اوکراین
  • امارات متحده عربی
  • ایالات متحده آمریکا
  • اروگوئه
  • وانواتو
  • ونزوئلا

شهروندان کشورهای معاف از ویزای شینگن مجاز هستند تا در مجموع 90 روز از یک دوره 180 روزه را به منطقه شینگن سفر کنند، اگر شرایط ورود که شامل موارد زیر است را داشته باشند:

  1. یک گذرنامه معتبر داشته باشند.
  2. اسنادی داشته باشند که اهداف سفر را ثابت کرده و مدت اقامت آن ها را تعیین می کند.
  3. یک بلیط بازگشت یا داشتن شواهدی از داشتن پول کافی برای خرید یک بلیط.

بهترین کشورها برای مهاجرت

نحوه درخواست ویزای شینگن

زمان درخواست

با توجه به قوانین کمیسیون اروپا، شما باید درخواست ویزای شینگن خود را حداقل 15 روز قبل از تاریخ شروع سفر خود را ارسال کنید. با این وجود، ممکن است کنسولگری مدارک اضافی را درخواست کند یا زمان بیشتری برای بررسی درخواست شما نیاز داشته باشد. به همین دلیل شما باید 30-60 روز قبل از شروع سفر خود برنامه ریزی کنید.

شما نمی توانید درخواست خود را زودتر از 3 ماه قبل از تاریخی که قصد سفر خود را آغاز کرده اید ارسال کنید.

محل درخواست

شما باید برای ویزای شینگن خود را در کشوری که در آن به طور دائم ساکن هستید، درخواست دهید.

برای انجام کار، برنامه یک درخواست قرار ملاقات را در کنسولگری کشور مقصد اصلی شینگن خود برنامه ریزی کنید. شما باید به کنسولگری بروید که آدرس خانه شما را پوشش می دهد. برای مثال:

بگذارید بگوییم شما یک شهروند با اصالت هندی هستید. و شما در حال حاضر در لندن زندگی می کنید (به طور دائم در انگلیس زندگی می کنید). و می خواهید به آلمان سفر کنید. شما باید ویزای شینگن خود را در کنسولگری آلمان در لندن درخواست دهید.

با این حال، در موارد خاص و همچنین در صورتی که بتوانید دلیل این که شما نمی توانید پرونده خود را در کنسولگری که در محل اقامت شما قرار دارد، توجیه کنید این کار در محلی غیر از محل سکونت شما قابل انجام است.

نکته مهم: کشور شهروندی شما، نه کشور محل اقامت شما، تعیین می کند که آیا شما نیاز به یک ویزای شینگ برای سفر در منطقه شینگن  را دارید یا خیر.

شرایط درخواست ویزای شینگن

الزامات درخواست ویزای شینگن می تواند نسبت به کشور صادر کننده، کمی متفاوت باشد. برای کسب اطلاعات مربوط به مقصد اصلی شینگن شما، از وب سایت مربوط به خدمات وزارت امور خارجه و یا مهاجرت در کشور خود بازدید کنید و یا با کنسولگری تعیین شده در کشور خود تماس بگیرید.

الزامات کاربردی و عمومی

  1. فرم درخواست ویزا

تکمیل شده و امضا شده باشد (یک فرم برای هر فردی که در اسناد سفر شما ذکر شده است)

  1. گذرنامه

  • باید تا 3 ماه پس از تاریخی که شما قصد ترک منطقه شینگن را دارید (برای یک ویزای چندگانه، باید 3 ماه پس از آخرین روز از دیدار نهایی خود) معتبر باشد.
  • حاوی حداقل 2 صفحه خالی باشد.
  • در 10 سال گذشته صادر شده باشد.
  1. دو عدد عکس رنگی و جدید (الزامات ICAO)

  2. اثر انگشت

ممکن است از متقاضیانی که قبلا در سیستم اطلاعات ویزای اروپا (VIS) ثبت نشده اند یا بیش از 59 ماه قبل از تاریخ درخواست در سیستم ثبت نشده باشند، اثر انگشت جمع آوری می شود.

  1. پرداخت هزینه یا خدمات درخواست ویزا

در محدوده 35-60 یورو (مدرک پرداخت را نگهدارید)

  1. بیمه ویزای شینگن

بیمه مسافرت پزشکی که نیازهای بیمه ویزای شینگن را تامین می کند. (دفتر کنسولی ممکن است سندی یک صفحه ای را که تاریخ و حوزه پوشش در آن ذکر شده است، درخواست دهند)

  1. اسناد حمایتی که موارد زیر را ثابت می کند:

  • هدف سفر شما
  • که شما برای اقامت برنامه ریزی کرده اید
  • نیت شما برای بازگشت به کشور محل زندگی شما در پایان سفر
  • معیشت شما

در رابطه با این موارد در سمت زیر توضیح داده شده:

مدارکی که ثابت می کند هدف شما از سفر چیست:

برای اوقات فراغت (تفریح):

  • سفرنامه
  • رزرو، بلیط، یا تأیید خرید برای فعالیت ها
  • ویزای ترانزیت: ویزای کشورهای مقصد غیر شینگن که شما برنامه ریزی کرده اید از آن ها بازدید کنید و یا از آن کشور بلیط برای وسایل حمل و نقل بعدی را دارید.

برای کسب و کار:

  • کسب دعوتنامه از یک شرکت اروپایی مبتنی بر شنگن برای شرکت در جلسات، کنفرانس ها یا رویدادهای مرتبط با کار
  • قراردادها، پرداخت صورتحساب، و یا سایر اسنادی که ارتباطات مربوط به کار را نشان می دهد.
  • گزارش سالانه یا سایر اسناد که فعالیت های تجاری شرکت را نشان می دهد
  • قرارداد، مدرک مشمولیت اجتماعی و یا سایر اسنادی که وضعیت شغلی فعلی شما را در شرکت ثابت می کند
  • بلیط، برای هر سمینار مربوط به کار شما که قصد حضور دارید

برای دانش آموزان:

  • گواهی ثبت نام در موسسه آموزشی
  • سقف ثبت نام در کلاس ها

مدارکی که ثابت می کند شما برای اقامت برنامه ریزی کرده اید:

  • هتل یا رزرو اقامت تایید شده (برای گردشگری، اوقات فراغت و غیره)
  • دعوتنامه از میزبان (برای بازدید خصوصی)

نکته: مسافرانی که با در محل زندگی میزبان اقامت دارند، ممکن است مجبور شوند یک نسخه از گذرنامه یا شناسه فرد میزبان و مدارک مربوط به محل اقامت را ارسال کنند.

مدارکی که ثابت می کند شما در پایان سفر، نیت بازگشت به کشور محل اقامتتان را دارید:

  • رزرو پرواز رفت و برگشت و یا ارائه برنامه سفر با تاریخ و شماره پرواز(هنگام درخواست و رزرو بلیط اصلی هنگامی که ویزا فراهم شده است، ممکن است به برنامه سفر نیاز داشته باشید)
  • گواهی اشتغال یا مدارک اجتماعی برای تأمین اشتغال در کشور محل اقامت شما (کشور شهروندی شما)
  • ارائه سند و به کار گرفتن آن به عنوان اثبات املاک و مستغلات در کشور محل اقامت شما (کشور شهروندی شما)
  • شواهد ازدواج یا سایر روابط خانوادگی در کشور محل اقامت شما (کشور شهروندی شما)

مدارکی كه معیشت شما را ثابت مي كنند:

  • بیانیه های بانکی برای 3 ماه گذشته (برای تعیین حداقل مقدار مورد نیاز، با کنسولگری چک کنید)
  • کارت های اعتباری و بیانیه های حساب
  • داشتن پول نقد یا چک مسافرتی
  • داشتن گواهی اشتغال
  • اثبات حمایتی یا اقامت خصوصی

 کودکان زیر 18 سال به موارد زیر نیاز دارند:

  1. گواهی تولد
  2. رضایت والدین (در صورت سفر با تنها یک والد)
  3. محضری شدن رضایت والدین (در صورت مسافرت بدون والدین یا سرپرست قانونی)

هزینه درخواست ویزا

بیشتر متقاضیان ویزای شینگن باید هزینه ویزا را پرداخت کنند تا بتوانند درخواست خود را ارائه دهند. به طور کلی، هزینه های درخواست برای تمام انواع ویزاهای ترانزیت و کوتاه مدت به شرح زیر است:

  • افراد 13 ساله و بالای 13 سال: 60 یورو (حدود 7/70 دلار آمریکا)
  • کودکان 6 تا 12 ساله: 35 یورو (حدود 24/41 دلار آمریکا)
  • کودکان 5 ساله و زیر 5 سال: بدون هزینه

شرایط ویژه

اگر شما از شهروندان یک کشور هستید که موافقت نامه ویزا را با اتحادیه اروپا به ثبت رسانده است، هزینه درخواست ویزا برای شما 35 یورو (24/41 دلار) است. این کشورها عبارتند از:

  • آلبانی
  • ارمنستان
  • آذربایجان
  • بوسنی و هرزگوین
  • کیپ ورد
  • جمهوری یوگسلاوی مقدونیه سابق
  • جورجیا
  • مولداوی
  • مونته نگرو
  • صربستان
  • روسیه
  • اوکراین

اگر شما می خواهید یک ویزای طولانی مدت درخواست دهید، با مشاوره کشور صادر کننده برای دریافت اطلاعات مربوط به ویزا تماس بگیرید و مطمئن شوید که مدرک پرداخت را دارید.

معاف از پرداخت هزینه

هزینه درخواست برای افرادی که در این دسته ها قرار می گیرند، لغو می شود:

  • دانش آموزان و معلمانی به منظور مطالعه یا شرکت در برنامه های آموزشی، از منطقه شنگن بازدید می کنند
  • محققان کشورهای غیر شینگن که برای انجام تحقیقات علمی به منطقه شنگن سفر می کنند
  • اعضای خانواده شهروندان اتحادیه اروپا/EEA که تحت قانون 38/2004 قرار دارند

توجه داشته باشید که هزینه های ویزا برای درخواست های محروم شده یا غیرقانونی غیر قابل استرداد است.

وکیل مهاجرتی

الزامات مربوط به بیمه

افرادی که برای گرفتن ویزای شینگن درخواست می دهند باید طبق مقررات 2009/810 (کد ویزا)، بیمه درمانی معتبر مسافرتی را نشان دهند.

شما می توانید این کار را با ارائه سند یک صفحه ای انجام دهید که هزینه های پزشکی شما و دوره پوشش بیمه شما را مشخص می کند.

در حالی که شما حق انتخاب بیمه درمانی خود را دارید، برنامه شما باید موارد زیر را برآورده کند:

  • حداقل پوشش 30000 یورو (حدود 33819 دلار آمریکا)
  • پوشش هزینه های که ممکن است در ارتباط با بازگشت به دلایل پزشکی ایجاد شود
  • پوشش هزینه هایی که ممکن است در ارتباط با مراقبت های پزشکی فوری/درمان اضطراری در بیمارستان به وجود آید
  • پوشش هزینه هایی که ممکن است به علت مرگ فرد ایجاد شود
  • پوشش کل مدت اقامت یا حمل و نقل شخص
  • در تمام کشورهای منطقه شینگن معتبر باشد

بیمه مسافرتی

انواع ویزاهای شینگن

اکثر افرادی که با ویزای شینگن سفر می کنند مجاز به اقامت در این منطقه تا 90 روز در یک دوره 180 روزه هستند.

اما این مدت فقط برای “ویزای کوتاه مدت” یا “ویزای سفر” نوع C اعمال می شود. پس انواع ویزای شینگن چه هستند و در چه شرایطی اعمال می شوند؟

3 نوع اصلی ویزای کوتاه مدت

  1. ویزای ترانزیت (حمل و نقل) فرودگاهی (نوع A)

این ویزا به شما این اجازه را می دهد که در انتظار یک پرواز متصل از یک کشور غیر شینگن در منطقه حمل و نقل بین المللی یک فرودگاه مستقر در شینگن باشید.

این نوع ویزا به شما اجازه نمی دهد که به هر دلیلی از فرودگاه خارج شوید و وارد سرزمین شینگن شوید.

به گفته اتحادیه اروپا، شهروندان برخی از کشورها در صورت سفر از طریق یک فرودگاه در هر کشوری از منطقه شینگن، باید یک ویزای حمل و نقل هوایی داشته باشند. در حالی که شهروندان کشورهای دیگر باید برای برخی از کشورهای عضو شینگن، ویزای حمل و نقل هوایی داشته باشند.

  1. ویزای ترانزیت (نوع B)

ویزای حمل و نقل به شما اجازه می دهد تا از قلمروی یک کشور شینگن عبور کنید تا از طریق یک ماشین یا اتوبوس، از یک کشور غیر شنگن به دیگری وارد شوید.

اگر برنامه سفر شما به گونه ای است که نیاز به ترک منطقه حمل و نقل بین المللی فرودگاهی برای ورود به سرزمین شینگن دارید، شما به یک ویزای ترانزیت نیاز دارید. (مثلا سفر خود را از طریق قطار ادامه می دهید و یا پرواز بعدی شما صبح است و شما قصد دارید شب را در یک هتل بگذرانید).

شما می توانید یک ویزای ترانزیت یک، دو یا چند گانه بدست آورید. اما زمان صرف شده در منطقه شینگن برای هر ترانزیت، بیش از 5 روز نیست.

  1. ویزای کوتاه مدت یا مسافرتی (نوع C)

این همان نوع از ویزا است که معمولا مسافران زمانی که یک “ویزای شنگن” را درخواست می دهند، در ذهن دارند.

این ویزا برای اهداف مانند گردشگری، رویدادهای ورزشی، فرهنگی و دیدار با بستگان صادر می شود و اجازه می دهد افراد برای بازدید از یک یا چند کشور شینگن به مدت 90 روز در هر دوره 6 ماهه مراجعه کنند.

شما می توانید ویزای نوع C را برای یک، دو یا چندین بار ورود دریافت کنید.

ویزای شینگن فوری

  1. اعتبار قلمروی محدود (LTV)

ویزای LTV تنها در موارد خاص صادر می شود، از جمله به دلایل بشردوستانه. این ویزا، می تواند به عنوان یک ویزای ترانزیت یا کوتاه مدت مورد استفاده قرار گیرد و مدت زمان آن ممکن است متفاوت باشد.

  1. ویزای گروهی

این ویزا به گروه های 5 تا 30 نفر اختصاص دارد که به شرایط خاصی نیاز دارند. مثلا طول سفر آن ها باید 30 روز یا کمتر باشد.

این نوع از ویزا، ممکن است به عنوان یک ویزای فرودگاهی، حمل و نقل و یا اقامت کوتاه مدت مورد استفاده قرار گیرد.

تاریخچه ویزای شینگن

در 14 ژوئن سال 1985، در منطقه‌ای به نام شینگن در کشور لوکزامبورگ، ۵ کشور فرانسه، آلمان غربی، هلند، بلژیک و لوکزامبورگ «پیمان شینگن» را به امضا رساندند. بر اساس این پیمان، رفت و آمد بین مرزهای مشترک این کشورها آزاد شد.

همچنین فعالیت‌های مشترک متعدد دیگری نیز در زمینه‌های گوناگون بین این کشورها آغاز شد.

ازسال 1985 و 1990 که قراردادهای شینگن شکل گرفت، امکان سفر بین چندین کشور اروپایی با داشتن تنها یک ویزای شینگن امکان پذیر شد.

به مروز زمان مفاد ریز و درشتی دیگری نیز به این پیمان اضافه شد. با گذر سال‌های متمادی، کشورهای اروپایی دیگر نیز به این پیمان پیوستند. امروزه کماکان کشورهای باقی‌مانده‌ی اروپایی سعی در پیوستن به پیمان شینگن دارند.

برای کسب اطلاعات بیشتر، سایر مقالات goldeninvest رامطالعه کنید.

توسط | ۱۳۹۸-۶-۲ ۱۰:۲۸:۰۴ +۰۰:۰۰ ۲۴ام آبان, ۱۳۹۷|ویزای شینگن|2 دیدگاه

2 دیدگاه‌ها

  1. admin ۲۵/۰۹/۱۳۹۷ at ۱۰:۲۹ ب.ظ پاسخ

    با تشکر از شما

  2. admin ۲۵/۰۹/۱۳۹۷ at ۱۰:۳۰ ب.ظ پاسخ

    با تشکر از شما دوست عزیز

دیدگاه خود را بنویسید